Gyerekzsúr - gyerekzsúrok, gyerekzsúr ötletek

2018\09\04

Gyerekzsúr

gyerekzsúr ötletek

Ha gyerekzsúrra kerestek egy szuper szülinapi programot, akkor kattintsatok ide: www.logikoffer.hu

 

Sok szülő eleget tesz csemetéje kérésének, és bevállalja a házi szülinapi gyerekzsúr megszervezését. Na de mihez is kezdjünk egy csapat óvodással vagy kisiskolással egy gyerekzsúron? Csokorba szedtünk néhány benti és szabadtéri ötletet, és az ételtippek sem hiányozhatnak. 

gyerekzsur.jpeg

Benti játékok óvodás gyerekzsúrhoz

Az ovisok egyik kedvelt szórakozása a szobor játék. Ennek lényege, hogy zeneszóra mozognak, táncolnak a gyerekek, majd amikor a zene hirtelen megáll, nekik is meg kell állniuk, azaz szoborrá kell merevedniük. A jókedv és a kacagás garantált!

A kicsik szeretik a titokzatos dolgokat. Ezt alapul véve, játszhatunk velük kitalálóst: egy dobozba gyűjtsünk össze néhány kisebb használati tárgyat (fésű, pohár, ceruza, hegyező, csat, stb.) majd takarjuk le a gyűjteményt. A feladat, hogy a tárolóba nyúlva a kicsik tapintás alapján próbálják megállapítani, mit emeltek fel a tárgyak közül. A helyes választ adókat megjutalmazhatjuk egy-egy mini csokival vagy más finomsággal.

Ha kreatív szülők vagyunk, meglephetjük a mesére mindig nyitott gyerekközönséget egy rövid bábelőadással is. Egy lerövidített, egyszerűsített formában előadott – ismerős – történet garantáltan leköti a kicsik figyelmét. Bábokat kérhetünk kölcsön (akár az ovitól is hétvégére) vagy készíthetünk hurkapálcára ragasztott rajzokból, kivágott képekből. Paravánnak két szék közé felerősített lepedő is megteszi.

A gyerekek szeretik az ügyességi játékokat is. Ehhez jelöljünk ki egy képzeletbeli tavat (pl. szőnyeg vagy leterített takaró). A játékhoz kapcsolódó mese szerint a tóban krokodilok tanyáznak, és a gyerekek csak varázstappancsok segítségével tudnak átkelni a vízen. A varázstappancsokkal (ami nem más, mint fejenként 2 db A4-es méretű papír) úgy lehet haladni, hogy az egyik papírra állnak mindkét lábukkal, majd leteszik a másik papírt és átlépnek rá. A szabály: csak a papírokra lehet lépni.

Kedvelt ügyességi játék az utaztató. A megjelölt útvonalon a gyerekek négykézláb utaztatják a megadott célig a kiválasztott plüssállatkát a hátunkon úgy, hogy az ne essen le.

Játék a szabadban óvodásokkal

A kerti játékok közül nagy kedvenc a célba dobás. A kisebb gyerekek számára a legkönnyebben kivitelezhető verzió, ha egymásra állított kartondobozokat kell eltalálni; esetleg lavórba, ruháskosárba kell a labdát bedobni.

Az apróságok szeretik a sátrazást is. Ehhez még csak játéksátrat sem kell venni: egy kifeszített kötélre – két oldalt – csipesszel erősítsünk fel nagyméretű lepedőket; sarkaikat kővel vagy farönkkel szorítsuk a talajhoz (hogy megadjuk a sátorformát) s máris kész a – tündérek, kalózok- búvóhelye.

A dinókért rajongó apróságok számára érdekes játék lehet a dinócsont-expedíció. Egy nagy, vastag kartonlapra rajzoljunk fel egy kb. 1 méteres dinoszaurusz alakot, majd vágjuk ki. A figurát osszuk fel részekre filccel, majd vágjuk szét a vonalak mentén; ezek a darabok lesznek a "dinócsontok". „Ássuk” el a csontokat a homokozóba. Vegyünk 10-es ecseteket, régészecsetnek. A gyerekeknek össze kell gyűjteniük a csontokat. A megtalált darabokat összeillesztve, a dinót fel lehet ragasztani egy kartonra, s akár ki is lehet festeni közösen.

A kerti rendezvények nagy kedvence a vizipisztoly. Rendezhetünk célba lövést egy falra vagy fára akasztott lepedő (esetleg nagyméretű csomagolópapírra festett figura) felhasználásával.

Minden kicsi szereti a buborékfújást. Akár a zsúron is készíthetünk a gyerekekkel buborékfújót , de gyárthatunk előre is eszközt és folyadékot, aztán kezdődhet a buborékfújó verseny!

Ha külső helyszínen szeretnél szülinapi gyerekzsúrt szervezni, de mégsem Mekis bulira vágysz, összegyűjtöttünk néhány izgalmas, alternatív szülinapozós helyszínt.

 

 

Benti játék kisiskolás gyerekzsúrhoz

A nagyobb ovisok, kisiskolások esetében jó választás lehet a kincskereső játék. Ennek lényege, hogy rajzokkal irányítjuk a gyerekeket egy-egy helyszínre (pl. konyhában a polchoz), ahol egy újabb rajz van elrejtve. Ha a gyerekek megtalálják az összes útbaigazító rajzot, végül eljutnak a célhoz, ahol meglepetés várja őket.  

krumplisétáltatás mókás feladat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Betesszük a krumplit a kanálba, s a gyerekeknek úgy kell teljesíteniük az adott útvonalat, hogy a krumpli ne essen ki a kanálból. Az útvonal akadályok megkerülésével, átmászással, átbújással nehezíthető.

Játék a szabadban kisiskolásokkal

Az az igazi, mikor lehet kúszni-mászni, ezt még a nagyobbak is szeretik. A kertben, fák, oszlopok közé feszítsünk ki spárgából, kötélből óriási „pókhálót”. A hálót úgy alakítsuk, hogy egy-egy lyukon át tudjanak mászni a gyerekek. Minél kuszábbak a vonalak, annál jobb a móka! Szükség esetén bent is játszható.

Az egyik mostanában elterjedőben lévő „zsúros” játék a Pinata. A mexikói hagyományra épülő játék lényege, hogy a gyerekek – egyenként – megpróbálják eltalálni egy bottal, az édességgel megrakott és fára felfüggesztett papírfigurát. Ha a papírfigura kilyukad, kihullik belőle az édesség. Pinata készíthető házilag,  de – üresen vagy édességgel töltve - meg is vásárolható.

A színcápa vicces ügyességi játék. A játéktér két szélén vonalat húzunk, és kijelöljük az első „cápát”, azaz a fogót, aki a kijelölt játéktér közepén vadászik majd. Amikor a „cápa” egy színt kiált, akkor azok a gyerekek, akinek a ruháján ott a kimondott szín, átszaladnak a túlsó vonal mögé; a fogó pedig igyekszik valakit elkapni. Akit sikerül megfognia, az lesz az új fogó. Ha valaki nem szalad át, mikor a ruháján látható színt kiáltják, szintén fogóvá válik.

Mi kerüljön az asztalra?

Amúgy sem kis kihívás akár csak 5 gyereknek programot szervezni, ezért ha lehet, ne nehezítsük az életünket még extra ételkészítéssel is. Érdemes batyus gyerekzsúrt hirdetni, így minden vendég hoz valami harapnivalót. Ha mégis főzőcskézni vágyunk, íme néhány tipp:

Fasírtgolyók – Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom melegen és hidegen is. Praktikus mini golyócskák formájában – kenyérfalatkákkal, kifli karikákkal – szívesen fogyasztják a gyerekek két játék közt is.

Zöldség, gyümölcs nyersen – Ropogtatnivalóként nyers zöldségeket és gyümölcsöket tehetünk az asztal közepére. Szeletelt alma, répa, paprika… bár általában nem a legnagyobb kedvenc, mégis ha az egyik gyerek eszi, talán a másik is megkóstolja.

Pizza falatok – Pohárral kiszaggatott tésztából igazán egyedi, ovis zsúrra ideális méretű pizza készíthető, főleg ha mosolygós arcokat formázunk. Az előre begyúrt, kelesztett tésztát az érkezés előtt bekészíthetjük a sütőbe, majd közvetlenül buli előtt (esetleg közben) 15 perc alatt kisüthetjük.

Muffin - Egyszerű és nagyszerű sütemény. Elkészíthető egészséges gabonából, gyümölcssel, joghurttal kombinálva is. Praktikus választás a mini muffin, amit könnyebben esznek meg: egy falat és már el is tűnt a süti! Süthető mókás állatfej figuraként is.

Szendvics - A gyerekek imádják a viccesen kinéző falatokat, mert nem az ételt, hanem a játékot látják benne. Ha ilyen – kisméretű – szendvicseket készítünk, nagyobb eséllyel fogynak el.  Kombinálhatjuk lekvárral, vajjal, szalámival, szendvicskrémekkel és friss zöldségekkel. Kenyérszelet készítéshez használhatunk kiszúró – sütemény – formákat is.

Házi jégkrém – Nyári gyerekzsúrokon szezonális gyümölcs, joghurt, tejszín felhasználásával egészséges, adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes jégkrémeket készíthetünk, különféle színekben és formákkal. Biztos siker a gyerekek körében!

Forrás: Tudatosvasarlo.hu

Hasonló weboldalak, szülinapi témához vagy játékokhoz kapcsolódó támákban:

https://eskuvoijatekok.blog.hu

https://szulinapi.blog.hu

https://kincskeresojatek.blog.hu

https://szulinapijatekok.blog.hu

https://csapatepitojatekok.blog.hu/

https://szulinapiajandek.blog.hu/

zsúr gyerekzsúr szülinapi zsúr zsúrjátékok gyerekzsur gyerekzsúr játékok gyerekzsúr budapest gyerekzsúrra játékok gyermekzsúr gyerekzsúr 10 éveseknek

2018\08\25

Gyerekzsúr szervezés otthon

Otthoni gyerekzsúr szervezése

Hogyan szervezz gyerekzsúrt otthon?

Egy szuper szülinapi gyerekzsúr játékért kattints erre az oldalra: www.logikoffer.hu

A gyerek születésnapját minden évben boldogan várjuk. Készülünk rá, dugdossuk az ajándékokat, már hetekkel előre örülünk, hogy örülni fog. A gyerekzsúr szervezés otthon nem könnyű feladat, de cserébe látjuk a felcsillanó boldogságot a szemében, amikor megjönnek a vendégek, előkerülnek az ajándékok. Profi gyerekzsúr: www.logikoffer.hu

A szülinapi partit, babazsúrt minden gyerek szereti. A szülőben azonban számtalan kérdés merül fel: csemeténk hány gyereket hívjon meg? Mi legyen a program, az enni-, innivaló? Hogyan őrizzük meg lakásunk berendezését, miközben engedjük, hogy jól érezze magát a gyereksereg? S egyáltalán, hány éves kortól rendezzünk bulit a gyereknek?Hiszen hiába is hívnánk társaságot egy-két éves csemeténk mellé, ő még egyáltalán nem vagy csak rövid ideig tudna velük játszani. Ha a harmadik születésnapjára már rendezünk valamiféle bulit, akkor is csak néhány gyereket hívjunk meg. Ha nyár van, biztos siker a vizezés, homokozás, esetleg pancsolás felfújható medencékben. Készüljünk sok egyforma játékkal, mert ez a korosztály még nem tud osztozkodni.

Négyévesek

Imádnak futkározni és kergetőzni, és soha nem képesek csendben maradni Tudnak gyurmázni, szeretnek firkálni, szeretik valaki más szerepét játszani és ehhez átöltözni. 
Ezért a kiscsoportos gyerekek szülinapjátigyekezzünk úgy kitalálni, hogy a kicsik sokat mozoghassanak. Szerencsénk van, ha a nagy nap olyan hónapra esik, amikor már a szabadban lehetünk. Néhány labda, hinta, fáról lelógó vastag kötél, lábbal hajtható járművek elég lehetőséget teremtenek az izgő-mozgó gyerekek számára. Odabent jó szolgálatot tesz a gyurma, amiből a rohangálás közben elfáradt kicsik már sok mindent megformáznak.

Ötletek (gyerekzsúr szervezés otthon):
Kiteríthetünk egy nagy csomagolópapírt, és színes krétát adhatunk a gyerekek kezébe. A rajzversenyben természetesen mindenki nyer valamit. Biztos siker a keresgélős játék, amikor egy elrejtett tárgyat kell megkeresni, de az ilyen korú gyerekek már jól tudnak bújócskát is játszani. Remekül beválik a maskarázás. Nagy halom ruhából, cipőből válogathatnak, és felöltöztethetik egymást kedvük szerint. Utána divatbemutató! Örök sláger a székfoglaló: eggyel kevesebb szék vagy párna kell, mint ahány gyerek van, s amikor elhallgat a zene, mindenki leül valahova. Akinek nem jut hely, kiesik, a következő körben ő kapcsolja ki a zenét.

A meghívó
A meghívóra írjuk fel a pontos címet, telefonszámot, amelyre a visszajelzést kérjük, a buli időpontját és időtartamát, azt, hogy milyen öltözéket várunk: kerti játékhoz, pancsoláshoz nem jó az ünneplő. S hogy a meghívás csak a gyereknek vagy a szülőknek is szól. A meghívót legalább a buli előtt két héttel juttassuk el a címzettekhez.

Öt-hat évesek

Az ilyen korú gyerekek mozgáskoordinációja már kitűnő: végig tudnak menni a járdaszegélyen, felmásznak a csúszda lépcsőjén. Az ötéves gyerek meg tud tanulni úszni, síelni. A kreativitást igénylő feladatok, a legózás, rajzolás, építés hosszú ideig lekötik. Egyre tovább tudnak együttműködve játszani. A hatévesek már szabályokat dolgoznak ki, és ezek szerint játsszák el, amit kitalálnak. Az ilyen korú gyerek születésnapjára már számtalan lehetőség közül választhatunk.

Ötletek:
Mivel ez az időszak már javában a szerepjátékok kora, rendezhetünk a kicsiknek akár egy színdarabotis, amelyben lesz királykisasszony, legkisebb fiú, sárkány vagy varázsló. Jó ötlet egy közös kirándulás, játszóház is. Kifesthetik egymás arcát, játszhatnak Twistert, biztos siker a szembekötősdi, a rajzverseny, az oviban megtanult körjátékok.

 

Kisiskolások

Az ekkora gyerek már maga akarja eldönteni, hogy kit hív meg. Születésnapja előtt négy-hat héttelüljünk le, és beszéljük meg, hány barátját szeretné meghívni, és hová szervezzük a bulit. Azt is ő akarja eldönteni, különösen lányoknál igaz, hogy milyen ruhát vegyen fel a nagy eseményre. Szívesen segít a szendvicskészítésben, takarításban is.

Ötletek:
Biztos siker a közös építés, babázás, társasozás. Ez a korosztály imádja már a Mesterségem címerejátékot. Az ilyen korú gyerekek nagyon érzékenyek, könnyen kétségbeesnek, ha valami nem úgy sikerül, ahogy szeretnék. Ekkor az a legfontosabb, hogy ne érezze kínosan magát a többiek előtt. Vonjuk őt félre, nagyon-nagyon kedvesen vigasztaljuk meg, és próbáljuk lekötni figyelmét valami mással.

Néhány jó tanács

● Mondjuk meg az ünnepeltnek jó előre, hogy ő a legfontosabb, azon a délutánon minden körülötte forog, ez azonban nem azt jelenti, hogy ne kellene figyelnie a többiekre. 
● Tudnunk kell, hogy a gyerekeknek nagy térre van szükségük a rohangáláshoz, különösen a gyerekzsúr elején nagy a mozgás, ekkor mindenki túlpörög. Ezért csak annyi gyereket hívjunk meg, amekkora helyünk van.
● A gyerekek figyelmét folyamatosan fenn kell tartani, ez az állandó játékkal oldható meg, azonban hagyni kell őket kicsit magukban is játszani. A külön játék azonban ne tartson öt–tíz percél tovább, mert elunják magukat.
● A gyerekzsúr szervezés otthon azért is kihívás, mert bármilyen játékot szervezünk, vigyáznunk kell arra, hogy mindig mindenkit dicsérni kell! Ha nyerni lehet, gondoljunk arra, hogy minden kicsi kaphasson valamit.

Forrás: mesehabbal.hu & szulinapizsur.blog.hu

gyerekzsúr gyerekzsúr szervezés otthon gyerekzsúr szervezése otthon gyerekzsúr szervezés gyerekzsúr szervezése szervezzünk gyerekzsúrt

2018\08\25

Kincskereső játék

kincskereső játékok

LOGIKOFFER KINCSKERESŐ JÁTÉK

dzsungel_kincse_kuldetes.jpgA LogiKoffer kincskereső játék kiváló gyerekzsúrokra is, hiszen kellően összekovácsolja a kis csapatot. Megoldásában biztosan mindenki részt fog venni, így nem lesz egyetlen unatkozó vendég sem, közben pedig nagyon jól szórakoznak a kicsik. A feladat megoldásával pedig kis ajándékot is fognak találni, ami kellő motiváció lesz a játék közben.

Kincskereső játék többféle tematikus kiegészítővel is rendelhető gyerekzsúrokra, a kalózok kalandos birodalma éppúgy izgalmas a kicsiknek, mint a dzsungel kincseinek világa.

Szeretnél többet megtudni szülinapi játékainkról? Keress fel minket bizalommal, szívesen segítünk! www.logikoffer.hu

KINCSKERESŐ JÁTÉK - ARANYRÖGÖK

Kellékek: arany festékkel befújt kavicsok vagy sárga habszivacsdarabok, szivacsdarabok vagy sárga dekorgumidarabok és kendők.

Előkészület: a gyerekek leveszik a zoknijukat, bekötjük a szemüket, és szétszórjuk a kincseket.

Feladat: tapsra elkezdünk óvatosan mozogni a szobában, és a lábunkkal tapogatózunk, hogy hol találunk aranyrögöt. Ha találunk egyet, leguggolunk, és felvesszük, vagy a lábujjainkkal próbáljuk felemelni. (ebben a játék indítása előtt kell megegyezni.)
Ki talál több kincset?

Aki a legtöbb aranyrögöt gyűjti, az szórhatja szét a következő körben. Vagy kaphat egy arany csokipénzt.
Ha színesebbé akarjuk tenni a kincskereső játékot, akkor lehet a feladat köré egy mesét szőni

Kincskereső játék - szó liszt gyurma használatával

Mindössze annyi a dolgunk, hogy előállítsuk a kalózok kincseit rejtő köveket, amiket majd eldugdoshatunk a lakásban – szerencsésebbek a kertben is. Nem kell szaladgálnunk különleges hozzávalók után, csak lisztre, sóra, kávézaccra és egy kis homokra lesz szükségünk, mivel egy só-liszt gyurmaféleséget fogunk összedobni. A homokért azért meg kellett dolgoznunk, mert azt a kétmaréknyit a közeli játszótérről tudtuk csak beszerezni.

TÉRKÉPES KINCSKERESŐ JÁTÉK

A kincskereső játék lényege, hogy a lakásban (házban, udvaron, kertben) elrejtjük a "kincset", valamint a kincshez vezető jeleket/rajzokat (ez utóbbiakat a lakás különböző pontjain).

Elővettem papírt, ceruzát, gyorsan felirogattam pár ötletet majd el kezdtem rajzolni. Először készítettem egy "térképet" a házunkról illetve lakásunkról, amin bejelöltem a kincs és az összes odavezető jel helyét. (A játék során kiderült, hogy erre a térképre nem lett volna szükség, nem is igazán használták. Részben a gyerekeket megzavarta, meg elég nehezen igazodtak ki rajta.)

kincskereső játékok kincskereső játék szülinapi kincskereső kincskereső feladványok

2018\08\25

Gyerekzsúrra játékok

Játékok gyerekzsúrra

KINCSKERESŐ JÁTÉK
A LogiKoffer egy profi kincskereső játék otthonra, kicsiknek és nagyoknak, ajánljuk, ha gyerekzsúrra játékokat kerestek. Számos érdekes feladvány vezeti a kincs nyomára a gyerekeket. www.logikoffer.hu

gyerekzsurra_jatekok.jpgTALÁLD KI A SZAVAKAT!
Melyik játékos, vagy melyik csapat tudja előbb kitalálni és leírni helyesen a szavakat?
Játszhatjuk időre, vagy csak azért, hogy lássuk mindenki milyen ügyes, s megdicsérhessük a gyerekeket.

SZÓLÁSOK, AMIKBŐL AZ ÁLLAT NEVE HIÁNYZIK
Ajátékmester felolvassa a szólásokat az állatnevek nélkül, s a játékosok leírják az oda illő állatnevet. Vagy az előre megbeszélt jelzéssel jelzik, hogy tudják a megoldást, s hangoztatják is azt.
Melyik csapat a gyorsabb? Melyik csapat tudja az összes jó megoldást?

EGY KIS MATEK
A játékvezető indító jelzésére kibontjuk a borítékot, s számolunk!
Egyformák lesznek az eredmények?

ISMERKEDŐ JÁTÉK LABDÁVAL
Egymásnak dobáljuk, vagy gurítjuk a labdát. Aki kapja a labdát, megmondja a saját nevét, majd azután annak a nevét, akinek dobja.
Óvodásoknak legjobb csak keresztnévvel, vagy becenévvel játszani, de iskolások teljes nevet is mondhatnak.

CIKK-CAKK JÁTÉK A NEVEKKEL
Ha a kör közepén álló játékvezető rámutat valakire, s azt mondja cikk, akkor a kiválasztottnak meg kell mondania a jobb oldali szomszédja nevét. Ha a cakk szócskát hallja, akkor a bal oldali szomszédét.

MILYEN VAGY?
Ajátékvezető kérései alapján cserélgetjük a helyünket. A játékvezető külső (ovisoknak), vagy belső (iskolásoknak) tulajdonság alapján utasít.

KIENGEDTEK?
A visszahívott játékos a kör közepére áll, s meg kell találni, hol juthat ki a körből. De nem erővel, hanem a társai arcát fürkészve, akik hang nélkül, csak az arcukkal jelezhetnek, hogy jó helyen próbálkozna e, a szabadulni akaró.

MI VÁLTOZOTT?
Kitaláló, alaposan megfigyel mindenkit, majd kimegy a szobából. Kb. egy perc alatt három gyermek vagy az öltözékén, vagy a haján, vagy az ülésmódján... stb. változtat. Majd visszahívjuk a kitalálót, aki megpróbálja kitalálni, mik a változások.

KISMADÁRKÁM KAKUKKOLJ
Sétálgatunk a szobában, de egy gyermek bekötött szemmel. Az ő jelzésére, a szoborrá változott gyerekek közül megpróbál egyet megérinteni, s a Kismadárkám kakukkolj! - felszólításra a megfogott játékos elváltoztatott hangon, kakukkol.

További játékok gyerekzsúrra:

TŰZ, VÍZ, REPÜLŐ
A játékvezető bekiabál egy-egy parancsszót, s nekünk a megbeszéltek szerint kell engedelmeskednünk.
Aki téveszt, az vezeti tovább a játékot, vagy kiesik, vagy zálogot ad.

TÁNCOS SEPRŰ
Körben állunk, s zenére táncolunk. A seprű körben jár kézről kézre, úgy, hogy mindig táncol vele egy kicsit a soron lévő játékos. Tehát a seprű is táncol mindig egy kicsit valakivel, mielőtt továbbadja. Amikor a játékvezető leállítja a zenét, a seprűvel táncoló gyermek kiesik.

SZÉKFOGLALÓS
Miközben szól a zene, sétálunk, vagy táncolva haladunk körbe, a székek körül. Közben a játékvezető elvesz egy széket. Amikor hirtelen lehalkul, vagy megáll a zene, le kell gyorsan ülnünk egy székre. Akinek nem jutott hely, az kiesik a játékból.

ÚJSÁGPAPÍRTÁNC
Zenére táncolunk az újságok között. Közben a játékvezető egy újságot felvesz a földről. Ha leáll a zene, igyekeznünk kell gyorsan ráállni egy papírra. De egy párnak nem jut. Ők kiesnek a játékból.

KÉZSZORÍTÓS JÁTÉK
A játékvezető elindít valamelyik irányba egy kézszorítást, s azt tovább kell adni. Ha a soron lévő gyermek kétszer szorítja meg a mellette lévő társa kezét, akkor visszafelé indul a kör.
Nagyobbak csukott szemmel is megpróbálhatják.

ASZTALCSAPKODÓS
A játékvezető elindít a tenyere egyszeri lecsapásával egy láncot, amelyben az egymást követő tenyerek, egymás után sorban megcsapják az asztalt. Nagyon kell figyelnünk, hogy úgy csapkodjuk az asztalt, ahogyan a tenyerek sorban vannak egymás mellett, s ne ahogyan a játékosok ülnek egymás mellett.

MÉG EGY MOZDULAT
A játékvezető elvégez egy egyszerű mozdulatot. Pl. a homlokára csap. A mellette lévő gyermek elismétli a látott mozdulatot, s hozzátesz egy új mozdulatot.

CSÖNDES HELYCSERE
Fogó kimondja két gyermek nevét, akiknek csendben helyet kell cserélniük úgy, hogy közben megpróbálja elkapni az egyiket. A lopakodók akkor ügyesek, ha hangtalanul sikerül a helycsere, s a fogó egyiküket sem kapta el.

SZÉLVIHAR KÖZELEG
A játékvezető mondja, hogy melyik oldalról jön a szél. Pl.:”Jobbról jön a szél!” Ha jobbról jön a szél, akkor balra dőlünk, ha balról jön, akkor jobbra dőlünk, ha elölről akkor hátra, ha hátulról, akkor előre dőlünk.

KI VÁLASZOL NEKEM?
A játékvezető kérdezgeti a gyerekeket, de az a gyerek nem válaszolhat, akihez a kérdést intézi,(rámutat, vagy ránéz) hanem a tőle jobbra ülőnek kell válaszolnia.

NYELVTÖRŐK VAGY NYELVGYÖTRŐK
Répa retek mogyoró, korán reggel ritkán rikkant a rigó.
Nem minden fajta szarka farka tarka, csak a tarkafajta szarka farka tarka.

Reméljük, hogy találtatok gyerekzsúrra játékokat magatoknak!

Forrás: www.zsúrjátékok.hu

gyerekzsúr játékok gyerekzsúrra játékok játékok gyerekzsúrra

2018\08\25

Gyerekzsúr ötletek 10 éveseknek

Ötletek gyerekzsúrra 10 éveseknek

Gyerekzsúr ötletek 10 éveseknek - ötletek, tippek, javaslatok:

Játszhattok kincskereső játékot: www.logikoffer.hu - ez a korosztály már nagyon szereti

Szülinapi buli ötletek 10-14 éves lányok számára


Az utóbbi időben többen is kértétek, hogy írjak meglepi buli ötleteket 10-14 éves lányok számára. Bevallom, nem ismerem túlzottan a mai 10-14 éves korosztály szokásait, kedvenceit, de örülök, hogy engem kértetek meg erre a feladatra és igyekszem ötleteket adni.
Lehet, hogy sok olyan dolgot is fel fogok sorolni, amit egyszerűen nem éreztek magatokénak, vagy cikinek tartjátok, akkor ezeket a részeket egyszerűen hagyjátok figyelmen kívül.

Szerintem egy szülinapi bulin mindig azzal kell gazdálkodni, amink van
Általában szerencsés, ha eleve egy téma köré szervezzük a bulit, pl. egy beöltözős buli már garantáltan megadja az alaphangulatot. Ha ilyen bulit szeretnél, mondd el a meghívottaknak, hogy csak jelmezben jelenhetnek meg a partidon.
Ha nyáron rendezitek, és van medencétek vagy felállítható sátratok az udvaron, akkor rendezhettek kintalvós bulit vagy medencés bulit, esetleg szórakozhattok azzal, hogy felveszitek videóra a hülyéskedéseket, és később jókat nevettek rajta! Amennyiben nincs udvarotok, a "sátor" felállítása bent is lehetséges, egy  jó kis pletyizős-csajos baldachinos ottalvós bulit sosem fogtok elfelejteni. Ide is érvényes, amit fentebb említettem, hogy ne akarjatok mindent egyszerre, egyszerű ágyneműből, lepedőből is fel tudjátok építeni a kis kuckótokat.
Mi régen a barátnőimmel nyáron slaggal locsoltuk egymást és vízibombáztunk, ami mondjuk nem túl víztakarékos dolog...
Szerintem a legjobb bulik az ottalvós bulik, kérjétek meg a szüleiteket, hogy ne csak egy, hanem több barátnőt is meghívhassatok hozzátok, és induljon a parti! Együtt könnyebb kitalálni programokat is :) Ti tudjátok eldönteni, mihez van igazán kedvetek!
További gyerekzsúr ötletek 10 éveseknek:
Készíthettek finom alkoholmentes koktélokat, limonádékat a partira, házi jegesteát, csinálhattok közösen muffint és együtt díszíthetitek, ez is egy jó program! Ennek a nagyon finom és dekoratív sütinek a neve: CUPCAKE! Kérjétek ki anyukátok segítségét a hozzávalók előkészítésében, a díszítést már ti magatok is elkészíthetitek.
képeket és ötleteket itt találhattok: cupcake ötletek és cupcake receptek és cupcake!!
Csináljatok egy kreatív sarkot az udvaron/ nappaliban, ahol szalvétatechnikával, kőfestéssel, körömfestéssel fantasztikus dolgokat alkothattok együtt!
Fessétek ki a körmeiteket valamilyen aranyos mintával, utána fényképezzétek le az alkotásaitokat !:) 
Nézzétek meg együtt a kedvenc filmeteket, és nevessetek jókat! Esetleg játsszatok együtt a Sims 3 játékkal, az is nagyon jó móka:)
Készítsetek időkapszulát! Egy dobozba vagy üvegbe gyűjtsetek össze mindent, ami szerintetek a mai világban még ismerős az embereknek, és később eltűnhet, pl. cd-t, borítékot, stb. és írjatok egy levelet a jövő nemzedékének, majd ünnepélyesen ássátok el.
Írjatok közös naplót a barátnőkkel!
Mindenkit kérj meg, hogy hozzon magával buborékfújót és buborékfújásra fel!
Tudjátok mi még nagyon jó buli? Klippet forgatni a barátnőkkel! A barátnőimmel mi forgattunk klippet, pedig 15 évesek voltunk már akkor, felvettük a digitális fényképezővel videóra, majd összevágtuk egy számítógépes programmal (egyszerű Windows Movie Maker-rel) és alátettünk egy zenét. Nem kell feltöltenetek youtube-ra, de garantáltan jól fogtok szórakozni, és később jókat derülhettek rajta évek múlva, ha visszanézitek.
Gyerekzsúr ötletek 10 éveseknek emlékeimből:
Amikor én 10-11 éves voltam, a legjobb barátnőmmel egy varázskönyvet készítettünk. Lehet, hogy ez számotokra gyerekesnek hangzik, de nekem mai napig életem egyik legszebb emléke és élménye ez. Fogtunk egy régi határidőnaplót, ami  anagypapámé volt, teleírtuk mindenféle varázslattal, és egy egész világot szőttünk a fantáziánkkal a boszorkánylétünk köré. Egy kis fantáziával bármi lehetséges, a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat!
Sok sikert kívánok a buliszervezéshez!
Forrás: Orsojka blogja

gyerekzsúr ötletek Gyerekzsúr ötletek 10 éveseknek 10 éveseknek gyerekzsúr ötletek gyerekzsúr játékok 10 éveseknek

2018\08\25

Szülinapi gyerekzsúr ötletek

Ötletek szülinapi gyerekzsúrra

Összeválogattunk Nektek néhány hasznos ötletet szülinapi gyerekzsúrra. Jöjjenek a szülinapi gyerekzsúr ötletek.

programajanlo_logo_485x230.jpg

www.logikoffer.hu

Ha igazán emlékezetes szülinapi bulit vagy hétvégi zsúrt szeretnél rendezni gyermekednek és a kis barátainak, akkor íme néhány inspiráló ötlet… Ha azt szeretnéd, hogy a zsúr ne csak a tortaevésről és az ökörködésről szóljon, rendezz festőbulit – imádni fogják!
szulinapi_gyerekzsur_otletek.jpg

A gyerekek imádnak alkotni! A közös alkotás még inkább leköti őket, összekovácsolja a csapatot, igazán mókássá és emlékezetessé varázsolhatja a kerti partit!

Ha ilyen zsúrt szervezel, a meghívók, a dekoráció, a sütik, a torta és minden más kellék készülhet a “festészet” jegyében. Így az előkészületeknél Te is kiélheted az alkotói vágyaidat! :)

Szülinapi gyerekzsúr ötletek:

 1. A kellékeket bármelyik Tescoban, Auchanban beszerezheted, nem kell a drága művészkellékeket használni erre az alkalomra!
 2. Ha nagyobb mennyiségű festékre, illetve festővászonra van szükséged, ajánlom a Bauhaust!
 3. Mindenképp vízfestéket vegyél! Lehet kapni kifejezetten gyerekeknek való, nagy flakonos festéket – akár a kezükkel is pingálhatnak, ecset nélkül.
 4. A gyerekek viseljenek kötényt, vagy eleve olyan ruhát, ami nem baj, ha festékes lesz!
 5. Ha a festéstől tartasz egy kicsit, illetve a vele járó takarítástól, akkor rajzolhatnak is!
 6. Rendezhettek házi aszfaltrajzoló versenyt!
 7. Beszerezhetsz nagy méretű csomagolópapírt, arra rajzolhatnak közösen!
 8. A különleges sütiket, tortát megrendelhetitek egy olyan cukrászdából, ami kifejezetten kreatív édességek készítésével foglalkozik! Ma már nagyon sok ilyen van, és akár online is lehet rendelni!
 9. Az apró kiegészítők, dekoráció, meghívók elkészítésébe nyugodtan vond be a barátnőidet, vagy a többi anyukát!
 10. Egyéb slágerprogramok: kavicsfestés, pólófestés, kézzel-lábbal festés, festékes twister

Remélem, hogy tetszenek Nektek az ötletek! Próbáljátok ki szülinapi gyerekzsúr ötletként akár a festős, akár a kicskeresős szülinapi bulit!

Forrás: zsofiasarhidai.com

gyerekzsúr gyerekzsúr ötletek gyerekzsúr játékötletek szülinapi gyerekzsúr ötletek szülinapi gyerekzsúr ötlet ötletek szülinapi gyerekzsúrra ötletek gyerekzsúrra ötletek szülinapi zsúrra

2017\04\17

Szülinapi játék gyerekzsúrra - LogiKoffer

Szülinapi játékötlet

Lányom 10. szülinapi gyerekzsúrjára készülődve sokat gondolkodtam azon, hogy mi legyen a program. Végül rátaláltam egy nagyszerű szülinapi játékra! Ez a LogiKoffer, ami egy izgalmas és kreatív logikai kincskereső játék, remek program ha otthon rendezitek a szülinapi gyerekzsúrt! Szeretném Nektek bemutatni ezt a játékot, ugyanis nálunk hatalmas sikert aratott a gyerekek körében. Ajánlom mindenkinek! További részleteket itt találtok: www.logikoffer.hu

Mi is ez logikoffer_szulinapi_jatek.jpga LogiKoffer szülinapi játék?

Ez egy izgalmas bérelhető logikai játékküldetés gyerekek számára, a játék során számos furfangos feladatokat kell megoldaniuk, hogy végül megtalálják az elrejtett kincsesládát. A játék egyszerre szórakoztató és gondolkodtató, trükkös tárgyakat felhasználva, rejtélyes feladványokat megfejtve kell lépésről-lépésre haladniuk, persze nagyon fontos a csapatmunka is. A játék kicsit olyan, mintha a saját otthonodat alakítanák át egy szabaduló szobává, ahol a gyerekek lesznek a játék főszereplői. A játék végén a szülinapos és a gyerekzsúr résztvevői is ajándékban részesültek, amit sokkal többre értékeltek így, mert saját maguknak kellett rátalálni és megszerezni. Nálunk az elejétől a végéig nagyon élvezték a gyerekek, ajánlom Nektek is, hogy próbáljátok ki! www.logikoffer.hu

Milyen tematikával érhető el a LogiKoffer játék? 

szulinapi_csomag.jpgMi a Dzsungel Kincse nevű játékküldetést béreltük ki a gyerekzsúrra, de van még belőle Kalózos és Párizsos tematikus játék is.
Rövid kerettörténet indította útjára a lelkes kincsvadászokat. A játék során kb. 15-20 izgalmas rejtélyt kellett a gyereknek megoldaniuk és minden részletében ötletes feladatokkal és igényes kivitelezéssel találkoztunk! Igazán kellemes meglepetés volt ezért a kedvező árért! A tematikus buli hangulatát tovább fokozta a választható szülinapi gyerekzsúr csomag, melyben designhoz illő dekorációt, jelmezek, szülinapi meghívót is kaptunk. Nem beszéléve a sok vicces extra játékról és partyzenékről. Igazán megérte az árát, mindenki nagyon jól szórakozott, még mi szülők is!

Hogyan lehet hozzájutni a LogiKoffer szülinapi játékhoz?

A LogiKoffer csomagot kibérelni lehet, Budapesten a XI. kerületben vettük át és ide is kellett visszavinni, miután lejátszottuk. A játék részeként egy nagy gurulós bőröndöt kaptunk, ebben volt a játékok, feladványok többsége. Valamint volt még egy kisebb kézitáska is, az ebben lévő pár apróbb dolgot a nappaliban rejtettem el, mielőtt a gyerekek megérkeztek. Nekem összesen ennyi feladatom volt a buli előtt. A játék során azért jó ha ott van velük egy szülő, mert annyira be tudnak lelkesedni, hogy néha érdemes a helyes útra visszaterelni őket, de ehhez is kaptunk egy kis lapozgatós füzetet, a megoldásokkal. Idén így nagyon egyszerű dolgom volt a szülinapi gyerekzsúr szervezéssel, mivel csak megredeltem a LogiKoffer szülinapi játékot az online felületen (www.logikoffer.hu/foglalas) és mindent profin előkészítettek helyettem. Jövőre biztosan újra találkozunk! Köszönöm!

gyerekzsúr szülinapi játékok szülinapi ötletek szülinapi játék gyerekzsur gyerekzsúr játékok gyerekzsúr budapest gyerekzsúr ötletek szülinapi gyerekzsúr

2017\04\07

Gyerkzsúr játékok

Játékok gyerekzsúrra

Szülinapi gyerekzsúr játékok – Szabadban

3-6 éves korosztály számára ajánlott gyerekzsúr játékok

 • LogiKoffer nyomtatható nyomkereső játék ovisonak - www.logikoffer.hu
 • fogócska, bekötött szemmel, a megfogott gyermek tapogatással történő felismerésével
 • kincskeresés térképpel, egyszerű feladatokkal kombinálva
 • köztes időben játszótéri játékok (hinta, homokozó)
 • ugrálóvár (bérelhető)
 • programajanlo_logo_485x230.jpg

7-12 éves korosztály számára ajánlott gyerekzsúr játékok:

 • LogiKoffer szülinapi kincskereső játék - www-logikoffer.hu
 • zsákbaugrás
 • számháború
 • fáramászó verseny (megfelelő fa esetén)
 • kincskeresés – nehezebb feladatokkal, térképpel, csapatokra osztva
 • kidobós játék
 • ugrálóvár (bérelhető) 

gyerekzsur_jatekok_1.jpgJátékok – Lakásban

3-6 éves korosztály számára ajánlott gyerekzsúr játékok:

 • életkornak megfelelő társasjátékok
 • fogócska – esetleg balesetveszélyt okozó tárgyakat, bútorokat rendezzük át
 • kincskeresés – izgalmas lehet a kincskeresés a konyha és a nappali között is
 • edényverés – ehhez egy edényre, fakanálra és kendőre van szükség. Az önkéntjelentkező gyerek bekötött szemmel, a fakanállal keresi meg az edényt. Játszuk a földön, négykézláb, így a legkisebb a balesetveszély.
 • orrtánc – a gyerekek orrukat (lehet tenyér háttal is) összeérintve táncolnak zenére, ki bírja tovább elszakadás nélkül?
 • szoborjáték –  önfeledt tánc zenére, azonnali mozdulatlanság, ha a zene leáll, ki a jobb?
 • bábszínház –  néhány kellékkel házilag is egyszerűen kialakítható
 • habcsókevő verseny
 • gyerek disco.

7-12 éves korosztály számára ajánlott szülinapi gyerekzsúr játékok:

 • korosztálynak megfelelő társasjátékok
 • karaoke, disco
 • kitalálos játék, rejtvények
 • activity –  saját összeállítású feladványokkal, esetleg szabályokkal
 • palacsintaevő verseny
 • pantomim játék
 • kitalált színdarab eljátszása, helyzetgyakorlatok

Kézműveskedés

Ajánlott megfelelő feltételek mellett szabadban, vagy a lakásban is.

 • Készítsünk ki minden hozzávalót egy erre a célra kialakított barkácsasztalra. Ügyeljünk arra, hogy kisgyerekek kezébe hegyes olló, kés ne kerüljön.
 • Ha sok a gyermek, érdemes több csoportban készíteni a tárgyakat.
 • Ajánljunk fel max. két választási lehetőséget, ne vigyük túlzásba. Gyerekenként egy-egy tárgy vagy emlék elkészítése bőven elegendő.
 • Barkácsboltokban sok ötletet és tippet kaphatunk a legegyszerűbbtől a bonyolultabb dolgokig, és egyben minden alapanyagot beszerezhetünk. Alkalmazkodjunk lehetőség szerint az évszakhoz, és az esetleges közeli ünnepekhez (pl. húsvét, karácsony). Készíthetünk pl. fényképkeretet közös képhez, ékszerdobozt, kalózsapkát, gyertyatartót, a zsúrra emlékeztető kitűzőt, álarcokat szerepjátékhoz,stb.
 • Készítsünk olyan tárgyakat, amelyeket a gyerekek zsúr után egyszerre elvihetnek magukkal.
 • Az elkészítendő tárgy legyen valóban korosztálynak megfelelő, egyébként állandó és aktív felnőtt segítségre lesz szükség.
 • Ha van mottója a zsúrnak, készítsünk ehhez kapcsolódó tárgyakat. Pl. mesefigurákkal dekorált szívószálat, kalóz kardot, stb.
 • Kreatív foglalatosság lehet a saját mini pizza készítése is előkészített hozzávalókkal, amelyet utána megsütünk és tálalunk.
 • Az internet segítségével könnyen nyomtathatunk a gyerekek kedvenc mesefiguráját megjelenítő sablont, amelyet a gyerekek kiszínezhetnek. Egy-egy ilyen kép  akár alátét is lehet az asztalon. Amíg kiszínezik a képet, tálalásra kerül a sok finom gyerekzsúr étel.
Tippek gyerekzsúr játékokhoz:
 • Figyeljük játék és barkácsolás közben a gyerekeket! Ha úgy látjuk, hogy valaki magányos, rendre nem nyer, vagy nem olyan ügyes a barkácsolásban, segítsünk neki.
 • A játékokhoz készüljünk apró nyereményekkel a nyerteseknek, vagy nyertes csapatnak.
 • Készüljünk fel konfliktuskezelésre is, könnyen előfordulhat, hogy szükség lesz rá.
 • Ne tartsanak a gyerekzsúr játék sokáig, maradjon idő evésre-ivásra, pihenésre és szabad játékra is.
 • Nem árt egy kis segítség a szülőknek, különösen ha sok a gyerek. Sokkal könnyebb a dolgunk, ha más felnőttel megoszthatjuk a munkálatokat és a felügyeletet, ilyen lehet nagyszülő, rokon, nagyobb testvér. Igénybe vehetünk továbbá pár órára bohócot, játékmestert, kézműves mestert, arcfestőt, stb.

 

Forrás: www.tutitippek.hu

zsúr szülinapi gyerekzsúr szülinapi zsúr szülinapi játékok zsúrjátékok gyerkjátékok szülinapi ötletek szülinap otthon gyerekzsur gyerekzsúr játékok gyerekzsúr budapest

2017\04\07

Játékötletek gyerekzsúrra

gyerekzsúr játékötletek

szulinapi_jatekok.jpg

A legjobb játékötletek gyerekzsúrra egy csokorban:

 

LogiKoffer szülinapi gyerekzsúr játékok:

profi kincskereső játék otthoni gyerekzsúrra

www.logikoffer.hu

Horgásztó bent: Fürdõkád, tele vízzel, "halak", hurkapálcás gémkapcsos horgászbot vagy kisméretű lepkehálók...

Béka verseny: Papírbékákat (ugrálós) hajtogatunk, és a békáknak kell minél gyorsabban célba ugrálniuk.

Csomagolósdi: Csomagoljunk be kisebb ajándékokat (sportszelet, radír, stb. . ) újságpapírba, úgy, hogy kezdjük az ajándékkal, majd csomagoló több rétegben, újabb kis ajándék, újabb csomagoló... hogy jó nagy legyen. Ültessük le a gyerekeket körbe, kapcsoljunk be zenét, a zenére kell a csomagot körbeadni és amikor a zene megáll, akkor az, akinél van a csomag, levehet egy réteg csomagolót. Ha talál ajándékot az övé és így tovább, míg az összes papír le nem kerül.

Lufis körjáték: Zene szól, a gyerekek körbeadják a lufit és amikor a zene megáll, akinél a lufi, annak ki kell pukkasztani a popójával a kör közepén (nem fáj, és lehet rásegíteni, hogy tartod, és közben a körmöddel te lukasztod ki).

 

Próbáljátok ki ezeket a játékötleteket gyerekzsúrra!

Szobor: Zene szól, mindenki táncikál, előre megbeszélitek, hogy adott vezényszavakra mit kell csinálni, pl: "fagy" mindenki megmerevedik, gólya mindenki fél lábra áll, kutyus, négykézláb

Titokdoboz: Fogunk egy fedett kosarat, szatyrot vagy dobozt tele tárgyakkal, körbeülünk, mindenki egyenként megkapja a táskát, belenyúl és kitapint egy tárgyat, amiről ki kell találni, hogy mi az (pl. alma, kisautó, szappan, stb...) Miután minden tárgy elővarázsolódott, ráteszed őket egy tálcára, mindenki elfordul, te valamit eltüntetsz és meg kell mondaniuk, hogy mi tűnt el.
Ugyanennek van olyan változata, hogy csak megváltoztatod a tálcán a sorrendet, és arra kell rájönni, hogy mi a változás.

Vájt fül játék: Mindenki becsukja a szemét, egy kendő alatt megszólaltatunk egy tárgyat (kulcscsomó, tűzőgép...) és azt kell kitalálni, hogy minek a hangja volt.

Lufifújó verseny: A leggyorsabb nyer.

Késsel villával: Szaloncukrot vagy kis szelet csokit, túró rudit kibontani és úgy megenni.

Twister: Más néven színes körök (kapható készen vagy kivitelezhető házilag).

Mi hiányzik? Kirakunk 9-10 db dolgot(játékok, tárgyak) az asztalra,valaki kimegy a szobából, ekkor egyet elveszünk és ki kell találnia melyiket vettük el.

Limbó hintózás

Kézműves asztal: Gyurmázás, netről nyomtatott kifestők színezése, hajtogatás, vagdosás, ha van szülő, aki felügyelje – akár festés is.

Gyertya fújás: Fecskendővel gyertya elfújó verseny.

Nevettetős: A két csapat szemben áll, egyik csapat feladata a másik megnevettetése, egymáshoz nem érhetnek, csak "hülyéskedhetnek", a másik félnek pedig komolynak kell maradnia.

Székfoglaló: Eggyel kevesebb szék van, mint gyerek, szól a zene, ha megáll, le kell gyorsan ülni, aki állva marad, kiesik, megint elvenni egy széket és így tovább.

Páros tánc lufival: A párok tánc közben a mellkasukkal egy lufit tartanak, hozzáérni nem lehet, akinek legkésőbb esik le a lufi, az nyer.

Találós kérdés verseny: Kb. 10 kérdéssel, a jól válaszoló zsákbamacskát húzhat, amit előtte mi készítünk megunt de ép játékokból.

Fújja el a szél azt, aki... Körbe rakjuk a székeket. Mindenki helyet foglal egy széken, és az első vállalkozó a kör közepére áll. A következőt mondja: "Fújja el a szél azt, aki..." és befejezi saját kedve szerint. Például: "Fújja el a szél azt, akinek hosszú haja van." Erre a kijelentésre azok, akinek hosszú hajuk van, fel kell, hogy álljanak, és át kell ülniük egy másik székre. Természetesen villámgyorsan, hisz sokan kereshetnek helyet maguknak. Közben, a játékvezető is igyekszik széket foglalni magának (ha igaz rá az állítás). Akinek nem jut szék, középre áll. A mondatot saját szánk íze szerint alakíthatjuk. Pl. Aki szereti a csokit/ Akinek nincs testvére/ Aki fiú/ Akin nadrág van/Akin nincsen gomb stb.

Hullámjáték Maradhatnak a székek körben. Miután a gyerekek helyet foglaltak, egy valaki (akár a szülő), átveheti a játékvezetői szerepet. Ha a vezető azt mondja: "Hullám jobbról...", akkor egy székkel mindenki balra ül. Ha azt mondja: "Hullám balról", akkor egy székkel mindenki jobbra ül. Ha azt kiáltja: "Dagály", akkor mindenkinek helyet kell cserélnie valaki mással. Aki ront, átveszi a játékvezető helyét.

 

Végül még egy játékötlet gyerekzsúrra:

Most csapd le... A székek továbbra is körben vannak. Egy vállalkozó szellemű gyerek középre áll, kezében összecsavart újságpapír. Ez lesz a "fegyver". Mindenki (a középen álló is) bemutatkozik egy állatként megnevezve magát (kutya, víziló, ebihal stb). A középen álló igyekszik mindenkit memorizálni. A játékot figyelemmel kísérő szülő bekiált egy elhangzott állatnevet: "Kutya". A középen állónak erre gyorsan meg kell keresnie a Kutyát, és az összecsavart újságpapírral rá kell csapnia (szintén gyorsan) a térdére. A Kutyának ezt meg kell ezt akadályoznia oly módon, hogy mielőtt a térdére csapnának, gyorsan elkiált egy másik állatnevet: "Macska". Ha ez a lecsapás előtt sikerül, akkor megmenekült, a középen állónak pedig értelemszerűen már a Macskát kell lecsapnia. Akit sikerül lecsapni, annak kell középre állnia a következő körben. Szintén középre áll az, aki olyan állatnevet mond, ami nincs a körben.

Forrás: kerekerdo.eoldal

gyerekzsúr szülinapi zsúr szülinapi játékok zsúrjátékok szülinapi ötletek szülinap otthon gyerekzsur gyerekzsúr játékok gyerekzsúr budapest gyerekzsúr ötletek játékötletek gyerekzsúrra gyerekzsúr játékötletek