Kincskereső játék

kincskereső játékok

LOGIKOFFER KINCSKERESŐ JÁTÉK

dzsungel_kincse_kuldetes.jpgA LogiKoffer kincskereső játék kiváló gyerekzsúrokra is, hiszen kellően összekovácsolja a kis csapatot. Megoldásában biztosan mindenki részt fog venni, így nem lesz egyetlen unatkozó vendég sem, közben pedig nagyon jól szórakoznak a kicsik. A feladat megoldásával pedig kis ajándékot is fognak találni, ami kellő motiváció lesz a játék közben.

Kincskereső játék többféle tematikus kiegészítővel is rendelhető gyerekzsúrokra, a kalózok kalandos birodalma éppúgy izgalmas a kicsiknek, mint a dzsungel kincseinek világa.

Szeretnél többet megtudni szülinapi játékainkról? Keress fel minket bizalommal, szívesen segítünk! www.logikoffer.hu

KINCSKERESŐ JÁTÉK - ARANYRÖGÖK

Kellékek: arany festékkel befújt kavicsok vagy sárga habszivacsdarabok, szivacsdarabok vagy sárga dekorgumidarabok és kendők.

Előkészület: a gyerekek leveszik a zoknijukat, bekötjük a szemüket, és szétszórjuk a kincseket.

Feladat: tapsra elkezdünk óvatosan mozogni a szobában, és a lábunkkal tapogatózunk, hogy hol találunk aranyrögöt. Ha találunk egyet, leguggolunk, és felvesszük, vagy a lábujjainkkal próbáljuk felemelni. (ebben a játék indítása előtt kell megegyezni.)
Ki talál több kincset?

Aki a legtöbb aranyrögöt gyűjti, az szórhatja szét a következő körben. Vagy kaphat egy arany csokipénzt.
Ha színesebbé akarjuk tenni a kincskereső játékot, akkor lehet a feladat köré egy mesét szőni

Kincskereső játék - szó liszt gyurma használatával

Mindössze annyi a dolgunk, hogy előállítsuk a kalózok kincseit rejtő köveket, amiket majd eldugdoshatunk a lakásban – szerencsésebbek a kertben is. Nem kell szaladgálnunk különleges hozzávalók után, csak lisztre, sóra, kávézaccra és egy kis homokra lesz szükségünk, mivel egy só-liszt gyurmaféleséget fogunk összedobni. A homokért azért meg kellett dolgoznunk, mert azt a kétmaréknyit a közeli játszótérről tudtuk csak beszerezni.

TÉRKÉPES KINCSKERESŐ JÁTÉK

A kincskereső játék lényege, hogy a lakásban (házban, udvaron, kertben) elrejtjük a "kincset", valamint a kincshez vezető jeleket/rajzokat (ez utóbbiakat a lakás különböző pontjain).

Elővettem papírt, ceruzát, gyorsan felirogattam pár ötletet majd el kezdtem rajzolni. Először készítettem egy "térképet" a házunkról illetve lakásunkról, amin bejelöltem a kincs és az összes odavezető jel helyét. (A játék során kiderült, hogy erre a térképre nem lett volna szükség, nem is igazán használták. Részben a gyerekeket megzavarta, meg elég nehezen igazodtak ki rajta.)